HOE WERKT HET?

 

Trainen bij 't Laer met Tennis Academy Kockx 

 

De tennistrainingen worden verzorgd door Tennis Academy Kockx, een professionele en enthousiasmerende tennisschool met een duidelijke missie: passie voor het spel koppelen aan spelplezier en de persoonlijke ontwikkeling van elke individuele speler of speelster.

Hoe werkt het? 

 • Het zomer seizoen loopt van april t/m eind oktober. Als het weer het toelaat (geen vorst in de grond en niet te nat) proberen we altijd om het seizoen te verlengen.

 • Trainen op onze banen mag alleen als je lid bent van 't Laer en je kunt alleen maar een training krijgen bij de trainers die verbonden zijn aan onze club.

 • Je kunt je opgeven bij Tennis Academy Kockx (TAK) en je ontvangt van hen zo snel mogelijk de indeling. Als je wilt kun je vragen om een proefles alvorens lid te worden.

 • De buitentrainingen zijn over het seizoen verdeeld in 23 speelbare weken. Sommige vakantieweken of toernooiweken zal er geen training zijn. Raadpleeg hiervoor de clubagenda.

 • In de winter kun je ook doorgaan met trainen, 15 weken in de tennishal van Sprokkelenburg in Laren of BLTC in Blaricum. Hiervoor kun je je apart opgeven rond september.

 • Je wordt ingedeeld in passende groepen met maximaal 4 senioren en de lessen duren 50 minuten. De les staat ingepland voor 60 minuten, maar daarvan wordt 10 minuten benut voor de warming-up en aan het einde voor ballen rapen en het vegen van de baan.

 • Samen met de trainers, doen wij ons uiterste best om jullie in te delen op een dag en tijd die jou het beste uitkomt, maar het is elk jaar weer een behoorlijke klus om dat voor elkaar te krijgen, dus we kunnen dat helaas niet garanderen!

 • Er zijn ook stempelkaarten beschikbaar als je wat flexibeler wilt zijn in je trainingstijd. Je kunt dan direct met de trainer een moment afstemmen waarop jullie beiden kunnen. En bij elke 30 minuten of 1 uur les wordt dit van je stempelkaart afgehaald.

 • Ben je verhinderd voor je training? Meldt het dan op tijd aan de trainer via de Whats App-groep die de trainer per groepje aanmaakt. 

Extra informatie voor de jeugd

 • Jeugd hoeft zich in principe niet apart op te geven voor training. 1 keer per week trainen is automatisch onderdeel van het gekozen Tennis Alles-in-1 abonnement. Meer informatie vind je hier.

 • Je wordt ingedeeld in passende groepen met minimaal 3 en maximaal 8 kinderen en de lessen duren 50 minuten. De les staat ingepland voor 60 minuten, maar daarvan wordt 10 minuten benut voor de warming-up en aan het einde voor ballen rapen en het vegen van de baan.

 • Voor de jongste jeugd, die speelt met rode ballen, wordt je ingedeeld in een groep met minimaal 3 en maximaal 6 kinderen en de lessen duren 40 minuten. De les staat ingepland voor 45 minuten, maar daarvan wordt 5 minuten benut voor de warming-up en aan het einde voor ballen rapen en het vegen van de baan.

 • Misschien wil je naast de 1 keer per week les, die standaard in je lidmaatschap zit, vaker trainen. Dan moet je je wel los opgeven bij TAK (yourtennis.nl) . Bijvoorbeeld voor privĂ©les, duoles of het gebruik van een flexibele stempelkaart.

Hoe wordt de trainingsindeling voor de jeugd gemaakt?

 • Tennis Academy Kockx is verantwoordelijk voor de jeugdindeling. De trainers geven continu input over spelers, hun niveau, ontwikkeling en de samenstelling van de groep.

 • Indien nodig vraagt TAK input van de jeugdcommissie / technische commissie van 't Laer.

 • Er wordt met de volgende punten rekening gehouden in de indeling. In deze volgorde van belangrijkheid:

  1. Competitieteams: Er wordt zoveel mogelijk gezorgd dat een competitieteam ook met elkaar als team kan trainen. Bij voorkeur compleet en zonder toevoeging van andere spelers.

  2. Spelniveau: Er wordt zoveel mogelijk gezorgd dat kinderen van een vergelijkbaar spelniveau met elkaar trainen. Zo is de onderlinge uitdaging en de leercurve het grootst. Dit kan eventueel gedurende het jaar worden bijgesteld op advies van de trainers, al heeft het de voorkeur om groepen zoveel mogelijk stabiel te houden gedurende het seizoen.

  3. Ideale groepsgrootte: voor de jongste jeugd (rode ballen) beogen we groepen van maximaal 6 kinderen te maken. Voor oranje, groen en gele teams kan het maximaal tot 8 kinderen per les oplopen. Afhankelijk van de groepsdynamiek kan een trainer adviseren om bepaalde groepen niet tot het maximum aan te vullen.

  4. Beschikbaarheid: Uiteraard hebben alle kinderen door schooltijden en andere sporten of hobbies een verschillende beschikbaarheid. Daardoor kan het voorkomen dat hierboven genoemde criteria 1,2 en 3 niet volledig gevolgd kunnen worden.

  5. Vrienden en vriendinnen: Tenslotte zal TAK proberen rekening te houden bij overige persoonlijke voorkeuren van samenstelling. Echter, alle bovenstaande criteria hebben voorrang en zullen eerst bekeken worden. We adviseren om zeker zelf het vrijspelen met vriendjes en vriendinnetjes te stimuleren buiten de trainingen om!

 

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 35 531 4677

T.C. 't Laer

Driftlaan 3
1251 KB Laren

KVK-nummer

40516671