HOE WERKT HET?

 

Trainen bij 't Laer met House of Tennis 

 

De tennistrainingen worden vanaf 2024 verzorgd door House of Tennis, een professionele en enthousiasmerende tennisschool met een duidelijke missie: Samen met jou, verenigingen en spelers tillen we tennis naar een hoger niveau. We inspireren en ondersteunen en delen een passie voor het bevorderen van tennis.

Hoe werkt het? 

 • Het zomer seizoen loopt van april t/m eind oktober. Als het weer het toelaat (geen vorst in de grond en niet te nat) proberen we altijd om het seizoen te verlengen.

 • Trainen op onze banen mag alleen als je lid bent van 't Laer en je kunt alleen maar een training krijgen bij de trainers die verbonden zijn aan onze club.

 • Je kunt je opgeven bij House of Tennis en je ontvangt van hen zo snel mogelijk de indeling. Als je wilt kun je vragen om een proefles alvorens lid te worden.

 • De buitentrainingen zijn over het seizoen verdeeld in 18 speelbare weken. Sommige vakantieweken of toernooiweken zal er geen training zijn. Raadpleeg hiervoor de clubagenda.

 • Je wordt ingedeeld in passende groepen met maximaal 4 senioren en de lessen duren 50 minuten. De les staat ingepland voor 60 minuten, maar daarvan wordt 10 minuten benut voor de warming-up en aan het einde voor ballen rapen en het vegen van de baan.

 • Samen met de trainers, doen wij ons uiterste best om jullie in te delen op een dag en tijd die jou het beste uitkomt, maar het is elk jaar weer een behoorlijke klus om dat voor elkaar te krijgen, dus we kunnen dat helaas niet garanderen!

 • Er zijn ook stempelkaarten beschikbaar als je wat flexibeler wilt zijn in je trainingstijd. Je kunt dan direct met de trainer een moment afstemmen waarop jullie beiden kunnen. En bij 1 uur les wordt dit van je stempelkaart afgehaald.

 • Ben je verhinderd voor je training? Meldt het dan op tijd aan de trainer via de Whats App-groep die de trainer per groepje aanmaakt. 

Extra informatie voor de jeugd

 • Jeugd moet zich ook inschrijven voor trainingen.

 • Je wordt ingedeeld in passende groepen met minimaal 3 en maximaal 8 kinderen en de lessen duren 50 minuten. De les staat ingepland voor 60 minuten, maar daarvan wordt 10 minuten benut voor de warming-up en aan het einde voor ballen rapen en het vegen van de baan.

 • Voor de jongste jeugd, die speelt met rode ballen, wordt je ingedeeld in een groep met minimaal 3 en maximaal 6 kinderen en de lessen duren 50 minuten. De les staat ingepland voor 60 minuten, maar daarvan wordt 5 minuten benut voor de warming-up en aan het einde voor ballen rapen en het vegen van de baan.

Hoe wordt de trainingsindeling voor de jeugd gemaakt?

 • House of Tennis i.s.m. de JC is verantwoordelijk voor de jeugdindeling. De trainers geven continu input over spelers, hun niveau, ontwikkeling en de samenstelling van de groep.

 • Indien nodig vraagt House of Tennis input van de jeugdcommissie / technische commissie van 't Laer.

 • Er wordt met de volgende punten rekening gehouden in de indeling. In deze volgorde van belangrijkheid:

  1. Competitieteams: Er wordt zoveel mogelijk gezorgd dat een competitieteam ook met elkaar als team kan trainen. Bij voorkeur compleet en zonder toevoeging van andere spelers.

  2. Spelniveau: Er wordt zoveel mogelijk gezorgd dat kinderen van een vergelijkbaar spelniveau met elkaar trainen. Zo is de onderlinge uitdaging en de leercurve het grootst. Dit kan eventueel gedurende het jaar worden bijgesteld op advies van de trainers, al heeft het de voorkeur om groepen zoveel mogelijk stabiel te houden gedurende het seizoen.

  3. Ideale groepsgrootte: voor de jongste jeugd (rode ballen) beogen we groepen van maximaal 6 kinderen te maken. Voor oranje, groen en gele teams kan het maximaal tot 8 kinderen per les oplopen. Afhankelijk van de groepsdynamiek kan een trainer adviseren om bepaalde groepen niet tot het maximum aan te vullen.

  4. Beschikbaarheid: Uiteraard hebben alle kinderen door schooltijden en andere sporten of hobbies een verschillende beschikbaarheid. Daardoor kan het voorkomen dat hierboven genoemde criteria 1,2 en 3 niet volledig gevolgd kunnen worden.

  5. Vrienden en vriendinnen: Tenslotte zal House of Tennis proberen rekening te houden bij overige persoonlijke voorkeuren van samenstelling. Echter, alle bovenstaande criteria hebben voorrang en zullen eerst bekeken worden. We adviseren om zeker zelf het vrijspelen met vriendjes en vriendinnetjes te stimuleren buiten de trainingen om!

 

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 35 531 4677

T.C. 't Laer

Driftlaan 3
1251 KB Laren

KVK-nummer

40516671