BARDIENSTEN

 

Eigen leden achter de bar, wel zo gezellig!

 

2 verplichte bardiensten voor alle senioren

´t Laer kent het systeem van verplichte bardiensten voor alle seniorleden. Dit houdt in dat ieder lid per seizoen twee bardiensten voor zijn rekening neemt.

Achter de gezellige bar die in 2021 compleet vernieuwd is, is het een genot om een kopje koffie te schenken of een biertje te tappen voor je clubgenoten. Voor nieuwkomers is het bonvendien een leuke manier om ‘t Laer en andere leden te leren kennen.

Er is ook een mogelijkheid om een of meerdere bardienstverplichtingen te verruilen voor een tuindienst.

Wil je of kan je geen bardiensten vervullen?

Het is mogelijk om je bardiensten af te kopen voor 40 euro per bardienst. Voor leden die hun bardienst Voor leden die hun wel afgesproken bardienst niet vervullen hebben we met elkaar afgesproken een boete van 40 euro per dienst door te berekenen. Gelukkig komt dit in de praktijk bijna niet voor, waarschijnlijk omdat iedereen zich realiseert, dat bij niet komen opdagen de club, de Clubhuiscommissie en vooral het medelid dat de voorgaande bardienst vervult, hier veel overlast van ondervindt.
Ook dit jaar wordt de afkoop automatisch geincasseerd bij het lidmaatschap indien er voor de gestelde datum niet genoeg bardiensten door het lid zijn ingedeeld.
Indien daarna alsnog de bardiensten worden vervuld, wordt het bedrag teruggestort na het vervullen van de verplichte bardiensten.
Dus wil je de bardienst afkopen, dan hoef je niets te doen, het afkopen gaat automatisch! 

Hoe plan je je bardiensten in?

Het regelen van je bardiensten gaat tegenwoordig heel eenvoudig online via de KNLTB Club app of via deze website, maar dan moet je wel ingelogd zijn. 

Je kunt je bardiensten ook invullen op de oude vertrouwde manier in het clubhuis. Wanneer je voorkeur uitgaat naar tuindiensten kan inschrijving hiervoor alleen in het clubhuis. Elk jaar is er een moment dat inschrijven in het clubhuis mogelijk is. Kijk hiervoor op de agenda of hou de aankondiging via de Babbelaer in de gaten. 

Wil je extra bardiensten draaien?

Het is mogelijk om (tegen betaling van € 30,- per dienst) extra diensten te draaien. Wil je daarvoor in aanmerking komen, stuur dan een mail naar [email protected], dan wordt je opgenomen op de lijst. 

Certificaat Verantwoord Alcohol schenken (CVA)

Bent u nieuw lid of heeft u vorig jaar geen bardiensten gedraaid? Sinds 1 januari 2014 zijn allebardienstvrijwilligers verplicht een test inzake verantwoord alcohol schenken met succes uit te voeren. Dit kan alleen online. Kijk hier hoe je in bezit komt van het Certificaat-verantwoord-alcohol-schenken.

Help! De volgende bardienst komt niet opdagen…

Als de volgende bardienst medewerker niet verschijnt, bel dan eerst met deze persoon in kwestie. Het bardienstrooster en de ledenlijst zijn aanwezig achter de bar. Bij echte problemen bel dan iemand van de clubhuiscommissie. Deze barcommissaris gaat dan proberen zo snel mogelijk een vervanger te zoeken.

Verplichte uitgebreide instructie

De Drank- en Horecawet schrijft voor dat in het clubhuis geen alcohol mag worden geschonken, als er niet of een leidinggevende aanwezig is of een geïnstrueerde barvrijwilliger.
 De leidinggevende is Frank Hessing. 


Deze instructie is bedoeld voor alle leden die bardiensten vervullen.

We wensen je plezierige bardiensten toe!

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 35 531 4677

T.C. 't Laer

Driftlaan 3
1251 KB Laren

KVK-nummer

40516671