COMPETITIE JUNIOREN

 

Wedstrijdjes spelen maakt tennis leuker

 

Gezelligheid, nieuwe vrienden maken en nog beter leren tennissen, dat is competitie spelen! Of je pas net begonnen bent met tennissen of al langer speelt, iedereen kan meedoen. En helemaal leuk aan competitie spelen is dat je niet alleen speelt, maar in een team!

 

WEDSTRIJDJES LEREN SPELEN VOOR JEUGD T/M 10 JAAR

Voor jeugd t/m 10 jaar wordt er intern geoefend op "Wedstrijdjes leren spelen". Op woensdagmiddagen (7 keer in het voorjaar en 7 keer in het najaar) wordt er met alle kinderen die spelen met rode en oranje ballen wedstrijdjes gespeeld in aanwezigheid van onze trainers.

Zij leren je:

-  hoe moet je tellen?

-  waar en hoe moet je staan op de baan?

-  hoe ga je sportief om met je mede- en tegenspelers?

-  hoe ga je goed om met winnen en verliezen?

 

OFFICIËLE KNLTB COMPETITIE VOOR JEUGD VAN 10 T/M 17 JAAR

Voor jeugd van 10 t/m 17 jaar is er de officiële KNLTB competitie op zondagen. Deze is opgesplitst in de Tenniskids competitie en de KNLTB Junioren competitie. Afhankelijk van je leeftijd en speelniveau neem je deel aan één van beide competities. Kortom, voor iedere jeugdtennisser is er een competitievorm die bij je past. 

1. KNLTB Tenniskids competitie

De kinderen die trainen met groene ballen spelen in de KNLTB Tenniskids competitie. De nadruk in deze competitie ligt vooral op leuke wedstrijdjes spelen, plezier hebben en vriendjes maken. Landelijk doen jaarlijks ongeveer 25.000 kinderen mee aan de Tenniskids competitie. Je leert er ontzettend veel van en daarnaast is het ook nog eens heel erg gezellig. 

Lees hier meer over de Tenniskids competitie

2. KNLTB Junioren competitie

Voor junioren die trainen met gele ballen is er de KNLTB Junioren Competitie. Ongeveer 16.500 jeugdspelers doen ieder jaar mee aan deze competitie. Samen met jouw team bestaande uit meisjes, jongens of jongens en meisjes ga je tijdens de competitie de strijd aan met teams van andere verenigingen. Je leert een hoop leuke tennismaatjes kennen. En je spelniveau wordt snel beter. Kortom, tennis is leuker als je wedstrijden speelt!

Lees hier meer over de KNLTB Junioren competitie

Vragen?

Mocht je vragen hebben over welke vorm van wedstrijd spelen het beste past bij jou / jouw kind, vraag gerust advies aan je tennistrainer of de jeugdcommissie via [email protected].

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 35 531 4677

T.C. 't Laer

Driftlaan 3
1251 KB Laren

KVK-nummer

40516671