HET LIDMAATSCHAP VOOR SENIOREN

 

Wat houdt je lidmaatschap eigenlijk in? 

 

Je bent lid van onze club. Dit betekent dat je:

 • het hele tennisseizoen, zolang de banen officieel bespeelbaar zijn, vrij mag tennissen op ons park;

 • ook een introducé mag meenemen, die geen lid is, waarvoor je een introductie-pasje aan de bar kunt kopen;

 • wordt aangemeld bij de tennisbond, de KNLTB, en je je eigen ledenpas en bondsnummer krijgt. Hiermee kun je deelnemen aan de competitie en jezelf aanmelden voor allerlei open toernooien op onze eigen club of andere clubs in heel Nederland;

 • het lidmaatschap elk jaar automatisch wordt verlengd;

 • kunt deelnemen aan alle activiteiten die worden georganiseerd op onze club. 

Praktische informatie

 • Ons park heeft 6 gravelbanen, tennisschoenen speciaal voor gravel is verplicht;

 • Het park is open van ca half maart tot eind november (afhankelijk van de weersomstandigheden);

 • Doordeweeks zijn de banen tot 23:00 uur ‘s avonds verlicht, in het weekend gaat de baanverlichting niet aan Alleen, indien nodig, tijdens evenementen blijft de verlichting langer aan;

 • Als je vrij wilt spelen, hang je altijd vantevoren af. Dit kan met je ledenpas op het afhang-scherm in het clubhuis, maar sneller en makkelijker kan het via de KNLTB ClubApp;

 • Als je een introducé meeneemt, betaal dan altijd voor een introductie-pasje aan de bar;

 • Na het spelen veeg je de banen met de daarvoor bedoelde sleepnetten, ook ruim achter de baseline;

 • Indien er geen bardienst aanwezig is kan je het afgeschermde gedeelte van het clubhuis binnen komen met je KNLTB-pas via de paslaser, die hangt bij de zijdeur. Je kan dan gebruik maken van de toiletten en de kleedkamers;

 • Op en om de tennisbaan gedraagt iedereen zich netjes en sportief.  

KNLTB-pas
Vanaf 2024 is de KNLTB pas alleen nog maar digitaal en zichtbaar in de KNLTB Club app, belangrijk is dat je de contributie hebt betaald, je bardiensten hebt ingevuld en het certificaat IVA hebt behaald. In de KNLTB Clubapp kan je ook een digitale versie van je pasje vinden.

Contributie
De contributie wordt aan het begin van het kalenderjaar via automatische incasso geïnd. Ben je later in het seizoen lid geworden dan zal de Ledenadministratie doorgeven hoe je je contributie kan overmaken.

KNLTB Clubapp
Start met het downloaden van de KNLTB ClubApp. Met deze app ben je snel op de hoogte van het reilen en zeilen bij ons op de tennisclub. Ook kan je via deze app heel makkelijk en snel een baan reserveren, je bardiensten invullen en je vorderingen in toernooien en de competitie volgen.

Communicatie
Je zult vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief “De Babbelaer” per email ontvangen en ook losse mails van de KNLTB. Daarnaast vind je veel actuele informatie op onze website www.tlaer.nl en kan je ons vinden op Instagram #tctlaer en Facebook @tctlaer.

Trainen
Als je naast vrij spelen ook wilt trainen, dan dien je je daarvoor apart op te geven bij onze tennisschool House of Tennis. Op onze club wordt gezorgd voor een vaste pool van gedreven en ervaren trainers. Heb je nog geen tennismaatjes en wil je wel lessen, geen probleem, Hosue of Tennis kijkt dan of je kan worden toegevoegd aan een bestaand tennisgroepje. Aanmelden voor trainingen kan via: https://houseoftennis.nl/verenigingen/tlaer/ Voor vragen over de trainingen of het inschrijven kun je mailen met [email protected].

Competitie

Tennis wordt en blijft het leukste als je ook meedoet aan wedstrijden, toernooien en andere evenementen. Of je nou super goed bent of net begint, voor elke speelsterkte bestaat er een klasse om in te spelen. En doordat je meedoet verbetert je spel ook heel snel. De officiële competitie die door de KNLTB wordt georganiseerd biedt hiervoor zowel zomer- als najaarscompetitie. In een vast team speel je 7 wedstrijden dagen. Soms thuis, soms op andere clubs. Wij vragen 2 keer per jaar om je hiervoor op te geven: 1 keer in november voor de zomercompetitie van het volgende jaar (april/mei) en 1 keer in juni voor de najaarscompetitie (september/oktober). Hierover ontvang je informatie via De Babbelaer en/of van onze Technische Commissie. Mocht je nog geen team hebben, of twijfelen dan kun je altijd advies vragen aan je trainer of de Technische Commissie ([email protected]). 

Open Toernooien
In de eerste week van juli en de eerste week van september organiseren we elk jaar ons Open Toernooi. Deze twee toernooien zijn zeer geliefd en er het is altijd erg druk en gezellig.  Doe gewoon mee om een paar potjes ervaring op te doen of om de bokaal te winnen.  Je kan ook langskomen voor een lekkere maaltijd en/of een drankje op ons terras en kijken hoe de beste spelers uit het Gooi op ons park de mooiste wedstrijden spelen. Alleen het ernaar kijken is al de moeite waard. Inschrijven voor deze Open Toernooien, maar ook voor open toernooien op andere clubs, kan op MijnKNLTB.toernooi.nl.

Overige activiteiten
Verder organiseert de club regelmatig een aantal extra activiteiten die open zijn voor alle leden van ’t Laer. Hieronder vallen de Laddercompetitie, het Familietoernooi (is ook voor niet-leden dus neem ook je kinderen, oom of buurvrouw eens mee!), het Maandagavond-, Openings- en Slottoernooi. Ons advies is: zoveel mogelijk meedoen! Zo verbeter je je tennisspel en leer je meer leden kennen om eens mee te tennissen.

Betaling aan de bar
Tenslotte willen wij je erop wijzen dat  de betaalmogelijkheden aan de bar, die alleen nog met PIN- of KNLTB-pas kunnen plaatsvinden. Saldo opladen op uw tennispas kan heel eenvoudig door middel van een PIN-betaling aan de bar.

Voordelen van betalen met uw KNLTB-pas:

 • Minder lange wachtrijen bij de kassa door trage PIN-betalingen.
 • Makkelijk uw pas meegeven aan bijv. uw kind die zelf zonder pin-code kan betalen
 • Snel online blokkeren van uw pas als deze kwijt is (en activeren als hij weer terecht is)
 • Eindsaldo op uw pas wordt gewoon bijgeschreven op uw nieuwe tennispas voor het komende jaar
 • En voor de club is het een kostenbesparing; kleine PIN-transacties kosten de club relatief veel geld en dat voorkomen we wanneer we de KNLTB-pas gebruiken.

 

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 35 531 4677

T.C. 't Laer

Driftlaan 3
1251 KB Laren

KVK-nummer

40516671