// World Tour Tenniskids – T.C. 't Laer

World Tour Tenniskids

rood-oranjeDe World Tour is de competitie voor kinderen in Rood en Oranje.

De competitie bestaat uit negen speelweken. Voor zowel de rode als de oranje kinderen wordt er iedere eerste zondag van de maand gespeeld. Op deze manier spelen kinderen bijna het hele jaar wedstrijden. Omdat we vinden dat de motivatie van kinderen voor tennisles en voor tennis voor een groot deel gevoed wordt door het spelen van wedstrijden vinden we het belangrijk dat er het hele jaar wedstrijden worden gespeeld.

Leeftijdsindeling

rood-oranje-groen

Rode kids

– Leeftijd: 6-9 jaar
– 9 wedstrijden per jaar
– 2-12 spelers
– Speeltijd max. 2 uur
– Er worden van alle spelers 2 teams gemaakt en die spelen onderling steeds tegen elkaar.
– De wedstrijden zijn met punten tot de 7, dus geen games.
– Gewonnen betekent een hoedje voor je team, dus geen individuele prestatie.

Oranje kids

– Leeftijd: 8-11 jaar
– 9 wedstrijden
– 2-8 spelers
– Speeltijd max. 3 uur
– Er worden van alle spelers 2 teams gemaakt en die spelen onderling steeds tegen elkaar.
– De wedstrijden gaan om de best of 3 tie-breaks tot de 7, dus geen games.
– Gewonnen betekent een punt voor je vereniging.

De Speeldagen World Tour (Rood-Oranje) 2017 

  • 19-03-2017
  • 26-03-2017
  • 02-04-2017
  • 16-04-2017
  • 11-06-2017
  • 18-06-2017
  • 25-06-2017

Regels World Tour oranje

-Inschrijfgeld maart t/m juli bedraagt € 24,45 per ploeg.
– Voor september t/m november bedraagt het inschrijfgeld € 12,23 per ploeg.
– Een ploeg bestaat uit minimaal 2 en maximaal 8 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar.
– Kinderen zijn van geboortejaar 2008, 2007, 2006, of 2005 (8 t/m 11 jaar) en hebben het niveau Oranje.
– Er kan worden ingeschreven voor oranje 1 (O1, de beteren) of oranje 2 (O2). Alle kinderen binnen de ploeg dienen dezelfde jeugdspeelsterkte te hebben.
– Oranje speelt op een ¾ baan, de achterlijn ligt halverwege de servicelijn en baseline.
– Er worden enkels en dubbels gespeeld, waarbij de dubbelpartner zoveel mogelijk van de eigen vereniging is. De dubbels worden ‘ad random’ door een computerprogramma (Tenniskids planner) samengesteld. De dubbels spelen in het dubbelveld, dus incl. de tramrails.
– Er wordt met oranje ballen gespeeld. De hostvereniging zorgt voor aanwezigheid van 3 ballen per baan en maakt voor aanvang de oranje banen klaar. De locatie waar gespeeld wordt rouleert (indien mogelijk) per speeldag tussen de verenigingen die bij elkaar in de afdeling zijn ingedeeld.
– Start speeldag is 9.00 uur, aanwezig 8.45 uur. Totale speelduur van de dag is ca. 2½ tot maximaal 3 uur. Indien de hostvereniging meerdere afdelingen ontvangt, kan een later aanvangstijdstip gekozen worden (bijv. 12.00 uur).
– Bij de indeling streven we ernaar meerdere ploegen bij elkaar te brengen met in totaal tussen de ca. 18 – 24 kinderen. Dit aantal past op 3 tot 4 tennisbanen. Eventueel wordt er op een smalle oranje baan gespeeld (halve lengtebaan incl. tramrails), echter alleen bij gebrek aan voldoende banen. Naast de oranje baan van enkelspelzijlijn naar enkelspelzijlijn is het ook mogelijk van een smallere versie van de oranje baan gebruik te maken. De zijlijnen van deze baan liggen dan zo’n 80 cm binnen de enkelspelzijlijnen van de volledige baan.
Oranje speelt partijen om twee gewonnen tiebreaks, waarbij iedere tiebreak gaat om 7 punten met een verschil van 2 punten. Serveren mag bovenhands en onderhands (als de bal maar niet eerst stuit), met een 2e servicebeurt als de 1e poging fout gaat.
– Er worden alleen partijresultaten bijgehouden zoals winnaar of verliezer, bijv. Pietje wint, Jantje verliest. Iedere speeldag wordt een ploeg binnen de afdeling dagwinnaar.