// 22-03 Voorlopig geen tennisactiviteiten, KNLTB Voorjaarscompetitie uitgesteld tot begin mei – T.C. 't Laer

22-03 Voorlopig geen tennisactiviteiten, KNLTB Voorjaarscompetitie uitgesteld tot begin mei

Beste leden,

Zoals eerder aangeven zullen wij onze leden op de hoogte houden omtrent het coronavirus en onze club.

Nieuws vanuit de gemeente

Op last van de overheid is onze accommodatie (clubhuis) gesloten om verspreiding van het coronavirus in te dammen. De banen blijven tot nader orde gesloten en gebruikmaken van de accommodatie is tot tenminste 6 april niet toegestaan.

De politie en de BOA’s patrouilleren frequent langs ons sportveld om te kijken of de accommodatie inderdaad niet wordt betreden. Bij overtreding kunnen individuen worden bekeurd.

KNLTB Voorjaarscompetitie uitgesteld tot begin mei

De maatregelen hebben gevolgen voor de KNLTB Voorjaarscompetitie. Voor meer dan 200.000 tennissers is de competitie hét hoogtepunt van het tennisseizoen. We proberen er dan ook alles aan te doen om de competitie door te laten gaan, voor zover de situatie het toelaat. Uiteraard staat de gezondheid van onze leden voorop. De afgelopen dagen heeft de KNLTB daarom alle mogelijke scenario’s en bijbehorende consequenties in kaart gebracht en een besluit genomen over de verdere uitvoering van de competitie. De start van de KNLTB Voorjaarscompetitie wordt voorlopig uitgesteld naar begin mei.

Op dit moment ligt het verenigingsleven stil en kunnen we nog niet voorzien tot wanneer de maatregelen omtrent het coronavirus aanhouden. Het voorlopig opschuiven van de startdatum van de competities naar begin mei is daarom het best mogelijke scenario. Op deze manier kunnen we voor de zomervakantie een volledige competitie afspelen en wordt verenigingen en spelers voldoende ruimte geboden om zich voor te kunnen bereiden.

Uiterlijk 1 mei neemt de KNLTB het besluit of de nieuwe startdatum en planning haalbaar zijn of dat er nieuwe aanpassingen nodig zijn.

Zodra er weer nieuwe ontwikkelingen zijn laten we jullie dat zo snel mogelijk weten.

Namens het bestuur,
Ward van Kampen

Voorzitter T.C. ’t Laer