// Update corona maatregelen per 29-09-2020 / Clubhuis gaat dicht! – T.C. 't Laer

Update corona maatregelen per 29-09-2020 / Clubhuis gaat dicht!

Beste leden,

Het kabinet heeft in de strijd tegen het coronavirus nieuwe maatregelen getroffen. Sportkantines gaan per vandaag (29-09) 18:00 dicht, het aantal personen per ruimte wordt beperkt tot 30 en sportwedstrijden, zowel amateur als professioneel vinden plaats zonder publiek.

Voor meer informatie, kijk op Rijksoverheid.nl en op KNLTB.NL

Meest gestelde vragen

1. Is ‘t Laer geopend?

Vrij spelen is gewoon mogelijk. Hiervoor blijft gelden, reserveer vooraf online een baan, kom kort voor het geplande tijdstip naar de baan en verlaat het park direct na afloop. Het clubhuis is dicht en alleen via de zijdeur met gebruik van je ledenpas, kan er gebruik gemaakt worden van de toiletten en het afhangbord. Graag op afstand banen reserveren via de KNLTB.Club app.

2. Hoe lang blijft het clubhuis gesloten?
Op last van de overheid is de kantine in ieder geval de komende 3 weken gesloten  Afhankelijk van hoe de situatie zich verder ontwikkelt kan deze datum veranderen.


3. Tennistrainingen via Tennis Academy Kockx

Trainingen gaan gewoon doorgaan. Ouders van de junioren kunnen hun kinderen afzetten en na de training weer ophalen. De trainers mogen geen mensen binnen laten in het clubhuis. Alleen voor de allerkleinsten (4-6 jaar) kan er een uitzondering gemaakt worden voor één ouder om de training bij te wonen met inachtneming van de 1.5 meter maatregel.

4. Gaat de (najaars)competitie nog door?

Ja, thuisspelende teams ontvangen de tegenstanders 10 minuten voor aanvang van de speeldag en kunnen na de ploeguitwisseling direct de baan op. Na afloop van de laatste wedstrijd verlaat iedereen zo snel mogelijk het park. We adviseren je voor je eigen eten en drinken te zorgen. De kleedkamers en toiletten van het clubhuis zijn open. Voor jeugdteams t/m 17 jaar geldt dat jeugdcoördinatoren, wedstrijdplanners en ouders die moeten rijden naar uitwedstrijden onderdeel uitmaken van het begeleidende team. Dat is toegestaan. Toeschouwers, zoals opa en oma, broertjes en zusjes zijn niet toegestaan. Team captains zullen ook extra geïnformeerd worden via de Technische Commissie.

Verdere vragen en antwoorden kunnen ook op de site van de KNLTB nagelezen worden.

Iedereen in de sport wordt door de maatregelen geraakt: de sporters, de clubs, de bonden en ook andere sportaanbieders. Laten we dat vooral samen zien op te lossen, samen met de gemeente, de rijksoverheid, KNLTB en NOC*NSF.

Wij spreken u aan op uw loyaliteit en vragen om uw begrip voor deze vervelende situatie.

Hartelijk voor uw begrip.

Namens het bestuur,
Ward van Kampen

Voorzitter T.C. ‘t Laer