// Tenniskids – T.C. 't Laer

Tenniskids

Beste tenniskids en ouders,
Tennisclub ’t Laer in Laren heeft in 2008  ‘Tenniskids’ geïntroduceerd in het Gooi!!
Maar niet alleen wij hebben gekozen voor Tenniskids, u heeft ook gekozen voor Tenniskids, voor uw zoon of dochter.
We zijn daar enorm blij mee want uw kind krijgt op deze manier via Tenniskids, een programma ontwikkeld door de KNLTB, leuke en leerzame activiteiten te leren, waardoor het eerder het tennisspel kan spelen dan nu vaak het geval is.
Aangepaste baanlengtes en speciale lesmaterialen maken het voor kinderen mogelijk het tennisspel te leren op een manier die past bij hun fysiek, emotionele ontwikkeling en technische en tactische vaardigheden. Hoe? Door klein te beginnen. Van basisvaardigheden naar slagvaardigheid en techniek tot competitietennis. In drie stappen bereiden kinderen zich voor op het echte tennisspel: op een hele baan met echte tennisballen.
Op 01 april 2008 startten wij met het Tenniskids programma van 20 weken lessen a 1 trainingsuur voor kinderen vanaf 6 jaar.
Johan Madsen, onze clubtrainer en Gonnie van der Horst, hvdhorst-wenselaar@tele2.nl, zijn verantwoordelijk voor het tenniskidsprogramma. Gerard Keetelaar is tevens opgeleid om het programma uit te dragen.
Tenniskids, meer dan tennislessen
Tenniskids is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) en is ontwikkeld door sportwetenschappers. Het programma geeft het beste moment aan voor het ontwikkelen van sportvaardigheden en wordt in verschillende sporten gebruikt. En het leert kinderen successen te beleven op zijn/haar eigen niveau, contacten op te doen, sportiviteit en plezier te beleven op een tennisveld.
De jeugdcommissie van Tennisclub ’t Laer heeft juist daarom gekozen voor deze opzet. Wij zijn laaiend enthousiast over de manier van lesgeven en met de extra stimulans die achter dit fenomeen ligt zien wij alle kinderen al groeien naar de top. Redenen genoeg om uw kind in te schrijven voor Tenniskids bij tennisclub ’t Laer in Laren.
Voor meer informatie raden wij u aan om echt een kijkje te nemen op de site van de knltb over Tenniskids: http://www.tenniskids.nl/
Met vriendelijke groeten,
De jeugdcommissie