// Update Corona: Jeugd & competitie 28-04 – T.C. 't Laer

Update Corona: Jeugd & competitie 28-04

Beste leden,

Het kabinet heeft afgelopen dinsdag 21 april de maatregelen omtrent het corona virus ietwat versoepeld en vandaag heeft de gemeente Laren akkoord gegeven voor het openstellen van onze banen voor de jeugd t/m 18 jaar.

Jeugd t/m 18 jaar mag onder voorwaarden sporten vanaf woensdag 29 april; de overige maatregelen zijn verlengd t/m 20 mei. Dat betekent dat verenigingen beperkt open mogen om te tennissen en trainen voor jeugd t/m 18 jaar.

Wat betekent dit voor ‘t Laer?

Het bestuur heeft de afgelopen dagen bekeken hoe voor ‘t Laer alles het best ingericht kan gaan worden. Denk hierbij aan openingstijden, gebruik clubhuis, toezicht, afhangen, schoonmaken, etc. Het club-protocol kan hier gelezen worden.

Onze nieuwe tennisschool TAK en de trainers Rolf, Marko en Dennis zijn er helemaal klaar voor. Op de volgende manier zal de tennisschool zelfs 14 trainingen kunnen aanbieden zoals gepland tussen 29 april en 4 september:

  • Er wordt wel getraind op Bevrijdingsdag, Hemelvaart en tweede Pinksterdag
  • Er wordt ook getraind in de eerste week van juni, omdat helaas het Open Jeugd Toernooi niet doorgaat (zie verderop in de brief)
  • Ook zal in de eerste week van de zomervakantie (6-10 juli) de training doorgaan
  • Na de zomervakantie 17 augustus – 4 september volgen nog 3 trainingsweken
  • De maandag en dinsdag trainingen die op 27/28 april nog niet gegeven kunnen worden, zullen in overeenstemming met de trainer op een ander tijdstip worden ingehaald.

Zie hier het meest actuele schema.

Voorjaarscompetitie 2020 wordt najaarscompetitie

Lees hier de uitleg van de KNLTB. Klik hier voor de speeldata en noteer de dagen in je agenda!!

Wat betekent dit voor ‘t Laer: onze VCL zal contact opnemen met de teamcaptains van de voorjaars- en zomeravondcompetitie om ervoor te zorgen dat elk team dat in het najaar competitie wil spelen wordt ingeschreven. Alles verloopt dus via onze VCL en de teamcaptains. Je hoeft dus verder niets te doen. Dit geldt voor de junioren en senioren.

Belangrijk om te weten is dat er niet wordt gespeeld om promotie of degradatie. Op die manier verliezen de teams, die in het najaar niet kunnen of willen spelen, hun teamrechten niet voor het voorjaar van 2021. Ook wordt er in het najaar niet gespeeld om promotie of degradatie voor het najaar van 2021.

Alle toernooien t/m 14 juni geannuleerd.

Lees hier het bericht van de KNLTB. Helaas gaat het Open Jeugd Toernooi in de eerste week van juni dus niet door.

Evenement op ’t Laer

Wij volgen de richtlijn dat alle evenementen tot 1 september 2020 geannuleerd dienen te worden. De fietsenrally, het familietoernooi en de Clubkampioenschappen (in de vorm zoals het nu gepland stond) gaan helaas niet door. De evenementencommissie en organisatie van CK blijven nadenken over activiteiten in andere vormen binnen de regels van het kabinet en de KNLTB. Hierover volgt t.z.t. meer.

Extra: Ingekomen brief

Dit jaar is door Wim Stokvis het initiatief opgestart om nieuwe en gezellige activiteiten te ontplooien voor onze Senioren+. Wim heeft een brief geschreven voor deze leden. Lees hier de brief.

Hartelijk voor uw begrip.

Namens het bestuur,
Ward van Kampen
Voorzitter T.C. ‘t Laer