// Speelschema Openingstoernooi – T.C. 't Laer

Speelschema Openingstoernooi

Beste mensen,

Wat een mooi aantal inschrijvers. We hebben er zelf nog een paar moeten teleurstellen die net te laat waren met inschrijven. We zitten ook helemaal vol, omdat er voor jeugd, nieuwe leden en een clinic ook nog wat ruimte is gereserveerd. Wees dus op tijd. Er is niet veel (geen) ruimte voor verschuivingen.

Hier vindt je het speelschema.

Eerst wat algemene puntjes/regeltjes;

In de nacht van 30>31 Maart gaat de Zomertijd in. Klok gaat een uur vooruit. Vergeet dat niet, anders ben je een uur te laat voor je eerste wedstrijd.

  • Op het speelschema vind je in de linker kolom je naam, die van je koppelgenoot en je koppelnummer. Je speelt 3 wedstrijden van een half uur met dezelfde partner. Speel zo kort mogelijk in, want een half uur is zo voorbij (we bellen even na 5 minuten inspeeltijd).
  • Op het rechterschema vind je de indeling. Baannummer en tijdstip. Je koppelnummer komt hierop 3x voor. Wees 15 minuten voor je 1e wedstrijd aanwezig, dan komen we niet voor verassingen te staan. Graag je wedstrijddeelname van €2.50 p.p. voldoen bij de wedstrijdtafel voor ballen, prijsjes etc. (graag gepast meenemen/niet pinnen).
  • Er worden geen games gespeeld. Sets gewoon doortellen, ook boven de 6. Als de bel gaat, mag het punt uitgespeeld worden. De stand die dan bereikt is gelijk na de wedstrijd doorgeven bij wedstrijdleiding.
  • Telling: Een gewonnen/verloren wedstrijd met méér dan 1 game verschil levert respectievelijk 4/0 punten op.

Een gewonnen/verloren wedstrijd met 1 game verschil levert 3/1 punt op. Een gelijke stand levert voor ieder koppel 2 punten op.

Als aan het einde 2 koppels met hetzelfde aantal wedstrijdpunten eindigen gaan de gewonnen games meetellen voor de overwinning.

  • Het belangrijkste is gezelligheid en sportiviteit. Niet te veel zeuren over een twijfelballetje, gewoon doorspelen. 30 minuten zijn zo voorbij. Bij twijfel beslist de wedstrijdleiding. Als je onverhoopt een wedstrijd toch niet kan spelen (hopelijk geen vervelende blessure) probeer dan zelf even een “redelijk gelijkwaardige” invaller te regelen.
  • Kort na afloop van de laatste wedstrijden vindt er een prijsuitreiking plaats. Hopelijk op een zonovergoten terras en als dat niet lukt maar naar binnen. We zorgen met JC en CC voor wat gezellige en lekkere borrelhapjes aan het einde van de speeldag.
  • Tot slot! De weersvoorspellingen zijn (nu) redelijk goed. Mocht dat toch nog helemaal omslaan kom dan toch even naar de club zondag (of bel op) om te kijken of de wedstrijden doorgaan. Het is vaak veel lekkerder op de tennisbaan dan in je achtertuin.

Iedereen heel graag tot aanstaande zondag.

Nb. We hebben geprobeerd iedereen zo gezellig en sportief mogelijk te koppelen. Mocht je daar anders over denken laat dat dan (onopvallend) na afloop even weten. Wellicht kunnen we daar wat mee een volgende keer.

Groeten, EC