// Senioren+ – Brief van Wim Stokvis – T.C. 't Laer

Senioren+ – Brief van Wim Stokvis

Beste tennisvrienden en vriendinnen,

Naar ik hoop zijn jullie allen nog gezond en zijn jullie niet in aanraking geweest met het ons teisterende Corona virus.

Zoals de bezoekers van de ALV en de Nieuwjaarsborrel al weten heeft het bestuur bekend gemaakt dat er voor het komende tennisseizoen initiatieven zullen worden genomen om voor onze Senioren+ enkele nieuwe gezellige activiteiten te ontplooien. Met Senioren+ bedoelen wij diegene die de leeftijd hebben om op de kleinkinderen te mogen passen e.a. Pensionado’s.

Na een aantal gesprekken met Ward van Kampen, onze voorzitter, was er een aardige insteek om een aantal nieuwe activiteiten voor te stellen.

Het begin van het seizoen van ons jubileumjaar op 28 maart kwam in zicht en zo ook het Corona virus. Velen met mij dachten dat de quarantaine, normaal maar 14 dagen, wel zou overwaaien maar het werd weken en intussen gaan wij naar maanden van vrijwillig thuisblijven.

In het begin stonden we wat later op, hadden via Facetime of een ander medium contact met onze vrienden, kinderen en kleinkinderen. ’s Middags hieven we het glas wat eerder en probeerden we ons humeur in stand te houden met bier, wijn of een frisje. We maakten een stevige wandeling, fietstocht of gingen (hard)lopen. Dit alles om onze conditie op aller gebied vooral op peil te houden.

Een nieuw fenomeen, hamsteren werd bij sommigen ook een activiteit, zeg maar een nieuwe sport.
Met genoeg WC papier en boodschappen in huis kwam gaandeweg bij mij het besef dat onze plannen voor dit seizoen aangepast moeten worden.
Wellicht is er hoop om het op een andere wijze uit te kunnen voeren.

Ons doel is het versterken van de onderlinge band van onze leden en leeftijdsgenoten en het organiseren van een maandelijkse vrijdagmiddag borrel.

Nu zullen wij moeten bezien of het mogelijk is met het nieuwe normaal, 1½ meter afstand houden en “Social Distancy”, iets gezelligs te organiseren. Zo ook mijn plannen, zoals tennisontmoetingen met andere clubs in de regio of onderlinge partijtjes op en van verschillend niveau.

De motivatie is er, dus uiteraard hopen wij dat alles mee zal vallen en dat er nog e.a. te realiseren zal zijn, maar alles zal afhangen van wat er op 19 mei door het kabinet besloten zal worden. Het zou leuk zijn als anderen bereid zijn om ook mee te denken over de toekomstige uitvoering en vormgeving van dit plan.

Pas goed op elkaar, blijf gezond en tot snel,

Met sportieve groet,
Wim Stokvis