// Open Jeugd Toernooi – T.C. 't Laer

Open Jeugd Toernooi

Open Jeugd Toernooi 2020

Het Open Jeugd toernooi gaat dit jaar helaas niet door. De planning was in de week van  maandag 1 t/m zondag 7 juni 2020.

Officiële wedstrijden mogen niet plaatsvinden tot 1 september is de boodschap van het kabinet. Door de grote hoeveelheid verplaatsingen, de toestroom van publiek en de drukte bij deze evenementen kan de verspreiding van het coronavirus weer toenemen. Dat willen we voorkomen, gezondheid staat voorop.  

De KNLTB heeft daarom besloten alle Open Toernooien en NRT’s tot en met 2 augustus te annuleren (week 31). De mogelijkheid van de organisatie van toernooien tussen 2 augustus en 1 september houden we nog open. In de ons omringende landen komt het club overstijgend wedstrijden spelen namelijk alweer op gang. Bij de richtlijnen vanuit de overheid gaat het over grote wedstrijden met veel publiek en vergunningen. Als de maatregelen in Nederland ook verder en sneller worden versoepeld, kunnen (aangepaste) toernooien in augustus misschien toch door gaan. We willen verenigingen perspectief bieden om in augustus een toernooi te organiseren. Een gemiddeld toernooi heeft 4 tot 6 weken nodig om zich te kunnen voorbereiden. Daarom zullen we uiterlijk half juni een besluit nemen en communiceren over de toernooien na 2 augustus. 

Hieronder een samenvatting en impressie van het OJT van 2018:

Het was een fantastisch toernooi met 111 inschrijvingen! Er zijn meer dan 150 prachtige wedstrijden gespeeld en de kinderen en ouders hebben genoten! Ook het weer zat enorm mee, ondanks de vele slechte voorspellingen. We een paar dagen tussen de buien door alle wedstrijden kunnen spelen, met een paar kleine onderbrekingen voor een regenbui. Het is toch altijd veel leuker om op onze eigen club te spelen dan naar de hal te moeten uitwijken. De andere dagen was het schitterend weer!

Het oranje/ rood evenement was ook erg leuk: 26 deelnemers hebben een gezellige middag gehad samen met onze trainer Maarten, en aan het eind kreeg iedereen een welverdiende medaille én een ijsje 🙂

Op vrijdagavond was het lekker druk en ook de bbq werd goed bezocht.

We hebben dit jaar genoten van de sportiviteit, het talent, het enthousiasme en het plezier van alle kinderen. Velen van jullie stonden ontspannen en blij op de baan: hierdoor ben je in staat het beste uit jezelf te halen. Of zich dat nu uit in winst of verlies is dan minder belangrijk. We hebben genoten van alle mooie wedstrijden. Heel leuk om te zien dat veel van jullie enthousiast meededen. Tot volgend jaar! 

De wedstrijdleiding

Hieronder een leuke impressie met veel foto’s: