// DUBBELEN MAG WEER; TERRAS EN CLUBHUIS BLIJVEN NOG GESLOTEN – T.C. 't Laer

DUBBELEN MAG WEER; TERRAS EN CLUBHUIS BLIJVEN NOG GESLOTEN

Beste leden,

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet heeft de KNLTB besloten de richtlijnen voor tennis versneld te versoepelen. Spelers mogen vanaf nu ook dubbelen, 4 spelers op een baan bij tennis is bij vrij spelen toegestaan, mits de 1.5 meter gehandhaafd wordt.

Het clubhuis en terras moeten volgend op de overheidsmaatregelen voor sportkantines nog gesloten blijven tot 1 september.

Dubbelen mag
Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens zowel de experts van NOC*NSF als de KNLTB bondsarts gering. Dit in combinatie met de verdere versoepeling van de maatregelen en de ervaringen van verenigingen en spelers de afgelopen weken betekent dat we al eerder dan 1 juni de volgende stap kunnen zetten. Vanaf nu mag er ook gedubbeld worden door volwassenen van 19 jaar en ouder, 4 spelers per baan. Mits gecontroleerd en met 1.5 meter afstand. De overige richtlijnen blijven van toepassing, zoals vooraf online een baan reserveren en 1.5 meter afstand houden. Ook als dat betekent dat een speler soms een bal moet durven laten gaan. 

We roepen iedereen op zijn verantwoordelijkheid te nemen en zich aan de afspraken en hygiënemaatregelen te houden. Voor zichzelf, maar ook in het belang van de gezondheid van anderen.

Terras gesloten
Premier Mark Rutte liet dinsdag tijdens de persconferentie weten dat de eerder aangekondigde versoepelingen van de maatregelen voor de horeca door kunnen gaan. Restaurants en cafés mogen onder voorwaarden per 1 juni weer deels open. Dit geldt echter nog niet voor de sportkantines, die moeten tot 1 september gesloten blijven, zo luiden de regels van de overheid nu. 

Als bestuur hebben wij deze regels zover als mogelijk overgenomen, maar we hebben ook een aantal aanpassingen moeten doen. Hiervoor hebben wij een nieuwe versie van het protocol opgezet!

Voor iedereen: heel veel plezier met tennissen en wees voorzichtig. Zorg voor een goede warming up, begin rustig en bouw het trainingsschema stap voor stap op.

Met vriendelijke tennis-groet,

Namens het bestuur,
Ward van Kampen
Voorzitter T.C. ‘t Laer