// Corona maatregelen update – VRIJ SPELEN EN TRAINING BLIJFT MOGELIJK – T.C. 't Laer

Corona maatregelen update – VRIJ SPELEN EN TRAINING BLIJFT MOGELIJK

Beste leden,

Het kabinet heeft extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. De horeca moet sluiten, de maximale groepsgrootte wordt teruggebracht en amateursportwedstrijden zijn verboden. Het zijn harde maatregelen, maar noodzakelijk in de bestrijding van het coronavirus. De maatregelen gaan in op woensdag 14 oktober vanaf 22:00 uur en gelden voorlopig voor de komende 4 weken.

Voor meer informatie, kijk op Rijksoverheid.nl en op KNLTB.NL

Wat betekent dit voor tennis?

Als bestuur respecteren wij het besluit van de overheid om sportwedstrijden niet meer toe te staan. Onze gezondheid staat voorop en we moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen.

Om het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen te verminderen is het volgende van toepassing:

  • De KNLTB heeft besloten de KNLTB Competitie 2020 per direct te beëindigen, zowel voor de jeugd als de senioren.
  • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen op de eigen vereniging.
  • Dubbelen bij tennis kan mits gecontroleerd doorlopend op 1.5 meter afstand op de baan
  • Reguliere (open) toernooien en Junioren Tour toernooien kunnen niet doorgaan.
  • De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).
  • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
  • Publiek is niet toegestaan.

Dubbelen

Dubbelen bij tennis kan mits gecontroleerd doorlopend op 1.5 meter afstand op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee. Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens de experts van de KNLTB gering.

De KNLTB zal in overleg met NOC*NSF de richtlijnen voor tennis en padel verder uitwerken en de meestgestelde vragen en antwoorden zo snel mogelijk publiceren op hun site.

Wij spreken u aan op uw loyaliteit en vragen om uw begrip en medewerking voor deze vervelende situatie en nieuwe maatregelen.

Namens het bestuur,
Ward van Kampen
Voorzitter T.C. ‘t Laer