// Inschrijving bardiensten – T.C. 't Laer

Inschrijving bardiensten

Zoals u wellicht weet kent´t Laer een systeem van verplichte bardiensten voor alle seniorleden. Dit houdt in dat ieder lid per seizoen 3 bardiensten voor zijn rekening neemt. Meer vrijwillige bardiensten wordt uiteraard zeer gewaardeerd! De bardiensten worden in overleg met u, voor de aanvang van het seizoen, door de Clubhuiscommissie vastgelegd. De ervaring heeft geleerd dat de leden over het algemeen met plezier hun bardienst draaien en voor nieuwe leden is het een andere manier om ‘t Laer en vooral zijn leden te leren kennen. Er is ook een mogelijkheid om een of meerdere bardienstverplichtingen te verruilen voor een tuindienst.

Inschrijving online
In 2018 is er een nieuw systeem door de KNLTB geïntroduceerd voor bardiensten. Ook onze club maakt hiervan gebruik en daarmee komt het oude afhangbord te vervallen.
U kunt uw bardiensten online invullen in de Bardienstplanner via mijn.knltb.club.

Een korte handleiding kunt u hier vinden.

Alle senior leden zullen een e-mail ontvangen met instructies en gegevens om toegang tot de Bardienstplanner te krijgen. Dat kan vanaf zaterdag 3 t/m (uiterlijk!) 18 maart a.s.

Inschrijving in het clubhuis
U kunt uw bardiensten ook invullen op de oude vertrouwde manier in het clubhuis. Ook in het geval dat uw voorkeur uitgaat naar tuindiensten kan inschrijving hiervoor alleen in het clubhuis. Dit kan op: Zaterdag 10 maart a.s. van 10:00-14:00 uur in het clubhuis.

Op deze dag vindt ook de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak plaats. Wilt u een paar uurtjes hieraan meewerken? Neem dan een emmer en spons mee en help ons een frisse start van het tennisseizoen te maken. Een lekkere lunch wordt voor u verzorgd.

Afkopen
Indien u onverhoopt niet kunt of wilt deelnemen aan dit vrijwilligerswerk, dan kunt u deze diensten, eveneens vóór de aanvang van het seizoen, bij de Clubhuiscommissie afkopen voor 25 euro per dienst (75 euro totaal per seniorlid). Een afkoopbedrag moet zijn voldaan uiterlijk 19 maart a.s. op rekeningnummer NL26 RABO 033.49.16.143 ten name van ‘Clubhuiscommissie ’t Laer’ onder vermelding van uw naam + ‘afkoop bardienst’. Maak dit bedrag niet over samen met de contributie (dat gaat via een ander rekeningnummer).

Boete
Voor leden die hun wel afgesproken bardienst op het laatste moment niet vervullen hebben we met elkaar afgesproken een boete van 60 euro per dienst door te berekenen. Gelukkig komt dit in de praktijk bijna niet voor, waarschijnlijk omdat iedereen zich realiseert dat bij het niet komen opdagen de club, de Clubhuiscommissie en vooral het medelid dat de voorgaande bardienst vervult, hier veel overlast van ondervindt.

Certificaat Verantwoord Alcohol schenken (CVA)
Bent u nieuw lid of heeft u vorig jaar geen bardiensten gedraaid? Sinds 1 januari 2014 zijn alle
bardienstvrijwilligers verplicht een test inzake verantwoord alcohol schenken met succes uit te voeren. Dit kan alleen online. Kijk voor informatie en uitleg hoe dit in zijn werk gaat op: http://www.tlaer.nl/certificaat-verantwoord-alcohol-schenken/

Mocht u problemen hebben met deze online test, dan kan de clubhuiscommissie u op zaterdag 10 maart a.s.(tussen 10 en 14 uur) hierbij helpen tijdens de bardienstinschrijving in het clubhuis.

Betaling aan de bar
Tenslotte willen wij u nogmaals wijzen op de betaalmogelijkheden aan de bar, die alleen nog met PIN- of KNLTB-pas kunnen plaatsvinden. Saldo opladen op uw tennispas kan heel eenvoudig door middel van een PIN-betaling aan de bar. U kunt ook thuis uw saldo beheren via MijnLCS.nl  Hoe dit in zijn werk gaat staat beschreven op onze website http://www.tlaer.nl/betalen-aan-de-bar/.

Voordelen van betalen met uw KNLTB-pas:

  • Minder lange wachtrijen bij de kassa door trage PIN-betalingen
  • Makkelijk uw pas meegeven aan bijv. uw kind die zelf zonder pin-code kan betalen
  • Snel online blokkeren van uw pas als deze kwijt is (en activeren als hij weer terecht is)
  • Eindsaldo op uw pas wordt gewoon bijgeschreven op uw nieuwe tennispas voor het komende jaar
  • En voor de club is het een kostenbesparing; kleine PIN-transacties kosten de club relatief veel geld en dat voorkomen we wanneer we de KNLTB-pas gebruiken.

Hopelijk heeft u middels deze brief voldoende informatie voor een gestroomlijnde start van het nieuwe seizoen. Wij hebben er veel zin en hopen op vele gezellige momenten in ons clubhuis. Mochten er nog vragen zijn, spreek gerust een van onze commissieleden aan of e-mail ons op cc@tlaer.nl

Met vriendelijke tennisgroeten,

De ClubhuisCommissie