// Babbelaer – mei 2015 – T.C. 't Laer

Babbelaer – mei 2015

Beste leden van ‘t Laer,

Het tennisseizoen is in volle gang. Er is genoeg te beleven op onze club! Zondag 31 mei vindt de competitie-afsluiting plaats, het familietoernooi wordt op 24 mei gehouden en elke vrijdagavond is er een toss met voorafgaand een eenvoudige maaltijd. Ook leren we in deze Babbelaer een van onze sponsors beter kennen. Pascale Schyns van de Bankeniers bijt het spits af!

Direct door naar Knabbel & Babbel? Klik hier.

Dringend gezocht: deelnemers wedstrijdleiding 6-7-toernooi!

Van 31 augustus tot en met 6 september wordt ons jaarlijkse open 6-7-toernooi georganiseerd. Wij zijn echter nog dringend op zoek naar leden die het team van de wedstrijdleiding willen versterken. Wil jij je ook inzetten om dit toernooi weer tot een groot succes te maken, stuur dan een e-mail naar: tc@tlaer.nl.

Najaarscompetitie 2015

Het is nog heel vroeg in het seizoen, maar toch moeten bij de KNLTB deze maand al de najaarscompetitieteams worden opgegeven. Wil je met je huidige competitieteam ook najaarscompetitie spelen? Geef je dan per team vóór 24 mei as op via tc@tlaer.nl.

Kom naar de competitieafsluiting!

De competitie is in volle gang. Wil je weten welke teams er op kampioenskoers liggen? Ga dan naar de website. De feestelijke afsluiting met BBQ vindt dit jaar plaats op zondag 31 mei en wordt verzorgd door onze sponsor De Larense Wildhandel. Speel je geen competitie? Dan ben je uiteraard ook van harte welkom. Je kan je dan opgeven via bbq@tlaer.nl. Doe dit uiterlijk 24 mei.

NIEUW – In the spotlight! – NIEUW

Pascale Schyns is een bekende verschijning op ‘t Laer, als moeder van Raoul en Camiel, actief lid in de Jeugd Commissie en competitiespeelster in het zaterdag mixteam. In het dagelijks leven is Pascale financieel planner en oprichter van Bankeniers.

Wat doe je precies?

‘Ik help vrouwen die er alleen voor komen te staan na een overlijden of een scheiding. Ze zien zich dan vaak geconfronteerd met financiële zaken waar ze zich niet eerder mee beziggehouden hebben.’

Dat klinkt als een redder in nood?

‘Laat ik vooropstellen dat deze vrouwen niet dom zijn. Ze hebben het alleen nog nooit gedaan! Wat ze nodig hebben, is iemand die de zaken helder op een rijtje zet, iemand die ze voorziet van een onafhankelijk en gedegen advies. Mijn doel is om rust te brengen, en om vrouwen te helpen sterker te staan. Ik hoor vaak ‘had ik je maar eerder ontmoet’, dat zie ik als een compliment.’

Wanneer is jouw werk klaar?

‘Als vrouwen na mijn hulp zelfstandig verder kunnen.’

Waar vind je je klanten?

‘Ik heb een redelijk groot netwerk, vrouwen weten me steeds beter te vinden. Pas geleden hoorde iemand op de tennisbaan wat ik doe. Ze was direct geïnteresseerd, niet omdat ze in scheiding lag, maar gewoon om eens om haar financiële situatie door te lichten.’

Wil je nog iets kwijt?

‘Dames, zorg dat je voorbereid bent, zodat je niet voor verrassingen komt te staan als het om financiën gaat. Een goed financieel plan is het halve werk!’

Kijk op www.bankeniers.nl.

Als je eens vrijblijvend met Pascale om de tafel wil, zeg dan dat je dit artikel op de website of in de Babbelaer hebt gelezen. Je krijgt dan een leuke korting op je tweede consult.

Ladies only

Op woensdagochtend 3 juni  organiseren we een tosstennisochtend voor dames tussen de 30 en 50 met speelniveau 6 en 7 (8).  Een ideale manier om elkaar te leren kennen en wellicht een leuk tennisclubje aan over te houden. We spelen van 9.00 tot 12.30 uur.

Er hangt een inschrijflijst in het clubhuis maar een mailtje mag ook. Dus schrijf je in.

Vragen? E-mail karin.tangelder@gmail.com.

NIX geldt ook op ‘t Laer!

De afgelopen periode is ‘t Laer vier keer gecontroleerd op verantwoord alcohol schenken (door twee mystery guests van 17 jaar) en naar blijkt zijn we twee keer de fout in gegaan! Een vriendelijk doch dringend verzoek aan een ieder die bardiensten draait om iedereen onder de 25 om een legitimatie te vragen alvorens alcohol te schenken. Als we weer de fout ingaan, kunnen we onze horecavergunning permanent kwijtraken!

Inschrijving clubkampioenschappen dubbel en gemengd dubbel 2015 geopend!

Van 10 t/m 21 juni worden de clubkampioenschappen georganiseerd. Dit jaar in twee delen, de dubbels en gemengd dubbels nu en de enkels in september. Inschrijven tot uiterlijk 2 juni.

Open De Larense Wildhandel 23456 Toernooi 2015

Van 13 t/m 19 juli vindt ons open 2/3/4/5/6 toernooi plaats, met ook dit jaar als sponsor De Larense Wildhandel. Nieuw dit jaar is de categorie 2 en dat belooft veel tennisspektakel. Je kunt je inschrijven tot uiterlijk 4 juli.

 Vrijdagavond toss

De toss op vrijdag blijft bestaan. En voor wie geen zin heeft om op die avond te koken… er wordt bijna iedere vrijdagavond voorafgaand aan de toss gekookt! Een eenvoudige maaltijd tegen een geringe vergoeding van ongeveer € 10,-. Meedoen en mee-eten? Stuur uiterlijk de woensdag voor de toss een e-mail. Er wordt gegeten om 18.30 uur, om 20.00 uur begint de toss. Meer informatie vind je hier.

Extra bardiensten

Heb je zin en tijd om extra bardiensten te draaien? Stuur een e-mail naar de clubhuiscommissie. Met het draaien van een extra bardienst verdien je €25,- per keer.

>>> Knabbel & Babbel

Clubkampioenschappen!

Jáááá, de clubkampioenschappen staan weer voor de deur! Dit jaar worden de clubkampioenschappen in twee delen georganiseerd: van 10 t/m 21 juni vinden de dubbel + gemengd dubbel kampioenschappen plaats en van 9 t/m 20 september de enkel kampioenschappen. In beide situaties vinden de kampioenschappen voor zowel de senioren als de junioren tegelijk plaats. Dat zijn weer twee weken tennisplezier voor de senior én alle jeugdleden. Of je nu rood, oranje, groen of geel bent. Het is leuk en uitdagend voor alle leeftijden en alle sterktes. De inschrijving is nu geopend. Je kan inschrijven tot en met 2 juni 2015. Meer informatie:http://www.tlaer.nl/clubkampioenschappen-junioren/

Competitie!

We zijn intussen halverwege  de competitie en kunnen terugkijken op een paar mooie woensdagmiddagen en zondagen. Er wordt goed getennist en heel veel geleerd. En verder heeft iedereen veel plezier.

In de gele categorie staat het oudste mixed team bovenaan en gaat voor het kampioenschap in de seniorencompetitie. De andere 2 gemengde teams in t/m 17 en t/m 14 proberen de aansluiting met de top van de competitie te maken. Jongens 1 gaat voor de tweede plaats en meisjes 1 houdt kans op het kampioenschap. Jongens 2 speelt in de middenmoot en meisjes 2 die helemaal nieuw zijn op zondag sprokkelen desondanks punten bijeen. Heel knap.

In de groene categorie gaan de woensdagteams goed; ze spelen leuke partijen en leren veel. ’t Laer 2 staat op een mooie 4 plek met één wedstrijd minder gespeeld, ’t Laer 1, Groep 2 heeft helaas nog maar 2 wedstrijden kunnen spelen dus daar valt nog niet zoveel over te zeggen, t’ Laer, Groep 1 probeert speelt in de middenmoot. Wil je uitslagen, standen en teamformaties zien? Kijk dan op onze websitehttp://www.tlaer.nl/competitie-jeugd/

Afsluiting competitie!

Op zondag 31 mei gaan we de (voorjaars) competitie van 2015 afsluiten. Alle spelers van de  Rood – Oranje – Groen en Geel competitie zijn welkom die dag. Voor kinderen tot en met 3 jaar is de BBQ gratis! Kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen slechts € 5,00 en kunnen gebruik maken van het kinderbuffet. Volwassen en kinderen vanaf 13 jaar krijgen een enorm uitgebreide, culinaire BBQ voor € 17,50 per persoon. Uiteraard is IEDEREEN welkom, dus neem je vriendje, vriendinnetje, papa, mama, oma, opa etc. mee en we maken er een hele feestelijke en gezellige dag van. Geef aan jouw captain door of je aanwezig bent op 31 mei.

Trainingsweek

Wellicht zijn jouw ouders al bezig met de planning van de zomervakantie en dan is het goed te weten dat de traditionele trainingsweek dit jaar gehouden wordt in de eerste week van de zomervakantie, namelijk 6 t/m 10 juli. Deze trainingsweek is voor de basisschooljeugd en vindt plaats o.l.v. onze trainers. We beginnen dagelijks om 09.00 uur en eindigen om 14.00 uur. We lunchen gezamenlijk op de club. Zodra de inschrijving is geopend, laten we het weten.

Open Jeugdtoernooi

Voor de 16e keer organiseert ’t Laer het Open Jeugdtoernooi. Dit toernooi wordt gehouden van zaterdag 1 tot en met zondag 9 augustus 2015. Het is zowel een single- als een dubbeltoernooi en de categorieën waar je je voor in kunt schrijven zijn:

• Groen 10 t/m 12 jaar,

• Geel 11 t/m 12,

• Geel t/m 14,

• Geel t/m 17 jaar

De inschrijving via toernooi.nl is bijna geopend; je krijgt daarover bericht van ons.

>>> TOT SLOT

De Babbelaer verschijnt elke maand, of vaker als we nieuwtjes hebben. Heb je iets te melden? Stuur dit dan aan de redactie. Tot de volgende Babbelaer!! Wil je de Babbelaer in de toekomst niet meer ontvangen of je adresgegevens wijzigen? Stuur de ledenadministratie dan een e-mail.

Check onze site en/of facebook pagina voor het laatste nieuws.