// Babbelaer april 2016 – T.C. 't Laer

Babbelaer april 2016

 

 

April 2016
A C T I V I T E I T E N

De wereldberoemde ’t Laer FIETSENRALLY


Wanneer: 5 Mei (Hemelvaartsdag)
Start: tussen 10.00 en 11.00 uur vanaf het clubhuis.

Route: ongeveer 20 km door ons prachtige Gooische landschap,

Duur: circa 2,5 uur (exclusief beantwoorden van vragen/opdrachten).

Extra’s: leerzame vragen en Koek–en–zopie onderweg!  Ook niet-leden zijn op deze dag van harte welkom!
Aanmelden: niet nodig, iedereen is welkom!

Kosten: volwassenen € 2,50, kinderen € 1,50.
Opa, Oma, Tante Cato, Ome Henk, je leuke buren, vrienden en vriendinnen etc. wel of geen lid van ‘t Laer….ze mogen allemaal mee! Je stelt zelf je groepje samen!

C O M P E T I T I E  N I E U W S

Competitieschotels en meer…

Voor de competitieteams is er sinds kort een heerlijke schotel beschikbaar met toastjes  kaas, worst, rauwkost, salades, chips, nootjes en tapenade. Om aan alle wensen te kunnen voldoen is er een speciale schotel voor een damesteam, een mixed-team en een herenteam. De schotel staat voor je klaar in een speciale koeltas in het clubhuis.
Ook kun je bij de clubhuiscommissie (verschillende) taart(en) bestellen. Hoef je niet zelf naar de winkel en staat de taart kakelvers in het clubhuis op je te wachten!
Kosten competitieschotel: 15,-  Kosten taart: zie: http://www.jumbo.com/producten/categorieen/koek,-gebak,-snoep,-chips/gebak/

Dus, bestellen maar bij Kristina of Marina!

Vrij spelen tijdens de competitie

Wil je vrij spelen op de dagen dat er competitie wordt gespeeld? Dat kan!
Op zaterdag kun je tot 10.00 uur vrij spelen, en dan weer vanaf 18.00 uur.
Zondag zijn de banen weer vrij vanaf 15.30.

Vernieuwd assortiment!

Nieuw dit seizoen zijn onze heerlijke competitiebroodjes op zaterdag.
Annelies Vervoort heeft de afgelopen zaterdagen voor het eerst in de keuken gestaan om de lekkerste broodjes te maken en het was meteen een groot succes. Ze zal vanaf nu elke zaterdag tijdens de competitie de broodjes verzorgen. Het broodjesmenu wisselt per week en je kan o.a. kiezen uit eiersalade, tonijnsalade, caprese en clubsandwiches. De broodjes kosten € 3,50. Op zondag is Annelies er niet maar zullen we wel proberen om naast de tosti’s en broodjes gezond ook andere lekkere broodjes te serveren. Voor de liefhebbers van thee hebben we dit jaar ook weer verse muntthee, lekker met een beetje honing erin.

Status banen

De meeste van jullie zullen in recreatief in of competitieverband, de banen al hebben “geproefd”. Banen 1, 2 en 3 hebben hier en daar nog wat zachte plekjes, maar ze beginnen langzaamaan harder te worden. We zijn natuurlijk wat vroeger gestart met het buitenseizoen.
Slepen. Gewoon even doen. Een punt van aandacht voor ons allemaal blijft het adequaat slepen. Het is echt noodzakelijk om de banen in goede conditie te houden.  Sleep tot aan het hek, en vergeet ook de buitenkanten niet.

Bericht van de parkcommissaris en de groundsman

Onze groundsman heeft de afgelopen tijd enorm veel energie besteed om alles op tijd klaar te krijgen. En ondanks dat het netanker op baan 5 het pas geleden begaf, denken we dat het park er nog nooit zo mooi heeft bij gelegen. Met veel dank aan de heren van dinsdag die daar hard aan hebben gewerkt, onder de leiding van Snoeimeester Carel van Hest. De parkcommissaris en groundsman wensen jullie een mooi tennisjaar toe op ons prachtige park!

Jeugd (en honden) achter de bar

Het is ten strengste verboden voor personen onder de 18 jaar achter de bar te komen. Dit geldt ook voor honden (van alle leeftijden).

Betalen met je pas

Betalingen kunnen alleen met PIN- of KNLTB-pas gedaan worden. Dat is veiliger en handiger. Wist je dat je heel makkelijk saldo kunt opladen via je gewone pas naar je KNLTB-pas?
En dat als je met je KNLTB-pas betaalt, de club minder transactiekosten hoeft te betalen?

NIX geldt ook op ‘t Laer!

Een vriendelijk doch dringend verzoek aan een ieder die bardiensten draait om iedereen onder de 25 om een legitimatie te vragen alvorens alcohol te schenken. Als we weer de fout in gaan, kunnen we onze horecavergunning permanent kwijtraken!

NIX18

 

 

 

Nieuw seizoen… TravelXL Reisburo ‘t Gooi

TravelXL Reisburo ‘t Gooi is al bijna 30 jaar in Laren gevestigd en verzorgt zowel vakanties als zakenreizen. Je kunt bij TravelXL al je reisdromen verwezenlijken. Of het nu gaat om een zonvakantie, stedentrip, safari, cruise, jongerenvakantie, kampeervakantie, vakantiehuis, wintersport of luxe rondreis: TravelXL weet de weg. Ook op de verre bestemmingen weet TravelXL, mede dankzij hun lokale contacten, een reis op maat samen te stellen die aan al je wensen zal voldoen. En altijd voor de beste prijs/kwaliteit.

Persoonlijk

Elvanie Raadsheer, mede-eigenaar van TravelXL Reisburo ‘t Gooi: “Ons klantenbestand blijft groeien. Mensen hebben steeds minder zin om uren, of dagen, op internet rond te zoeken om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat ze niets geschikts kunnen vinden. Ons team van ervaren reisprofessionals helpt onze klanten door de bomen het bos te zien. We staan garant voor persoonlijk advies en zekerheid. Zo ontzorgen we onze klanten van begin tot aan vertrek en óók nog eens na afloop van de reis.”

Win win

TravelXL Reisburo ‘t Gooi en TravelXL Eemnes bieden de leden van ‘t Laer een leuke manier om hun club te steunen. Boek je vakantie bij een van onze twee vestigingen en ‘t Laer ontvangt per boeking een leuk sponsorbedrag! Wel bij boeking even aangeven dat je lid bent van de ‘t Laer. Vanzelfsprekend zorgen wij voor de beste prijs voor je reis. Win win voor iedereen!

Loop dus snel eens binnen bij TravelXL Reisburo ’t Gooi, Nieuweweg 32, Laren (laren@travelxl.nl of bel 035-5311704) of TravelXL Eemnes, Laarderweg 24h, Eemnes (eemnes@travelxl.nl of bel 035-5395730).

>> Knabbel & Babbel

Een geslaagd begin!

Zondag 3 april zijn wij van start gegaan met het tennisseizoen en dat deden wij met een Clinic voor alle jeugd van onze trainers Johan en Philip. De kinderen uit de Rood en Oranje competitie kwamen ’s ochtends aan de beurt, Groen en Geel werden ’s middags uitgedaagd met wat sport & spel. Door de inzet en enthousiasme van alle kinderen, vonden wij het een geslaagde dag. Jullie ook? Het was natuurlijk in de middag helemaal top dat de zon zich ook nog eens van zijn goede kant liet zien, dus een mooier begin van het tennisseizoen konden wij niet bedenken!
Alle competitieteams wensen wij heel veel succes en voor alle kinderen, veel plezier met tennis dit seizoen.

Wil je nog een impressie zien van deze dag? Klik dan op deze pagina van onze website.

Trainingen

Letten jullie erop dat alle trainingen gewoon doorgaan in de meivakantie. Behalve woensdag 27 april (Koningsdag) en 5 mei (Bevrijdings- en Hemelvaartsdag).

Pannenkoeken Toernooi

Wil je samen met een familielid naar keuze spelen en ben je niet vies van pannenkoeken? Zet dan 15 mei (1e Pinksterdag) in jouw agenda want dan organiseren wij samen met de EC het gezelligste familietoernooi van het jaar: het Pannenkoeken Toernooi! Alle vormen van “familie- koppels” zijn toegestaan: (Groot-)Ouder/Kind, broer/zus, neef/ nicht etc. Zelfs die dag een kind adopteren is geoorloofd 😉 ! Je hoeft niet persé lid van ’t Laer te zijn en je bent welkom van 11:00 uur tot 17.00 uur. Geef je op vóór 9 mei per ‘koppel o.v.v. leeftijd en geschatte speelsterkte. Wij vragen een bijdrage van € 3,- p.p. en aanmelden doe je via jc@tlaer.nl. Zie ook onze website voor meer informatie. Oh ja, wij zoeken nog vrijwilligers die willen helpen met het bakken van pannenkoeken! Aanmelden ook via jc@tlaer.nl

Clubkampioenschappen

Na het Pannenkoeken Toernooi volgen al snel de Clubkampioenschappen; voor zowel single als dubbel. Deze clubkampioenschappen zijn zowel voor de senioren als de junioren! Dit keer worden deze gehouden van 15 t/m 26 juni. Dat zijn weer twee weken tennisplezier voor alle leden. Het is leuk en uitdagend voor alle leeftijden en alle sterktes. Zodra de inschrijving start, laten wij het weten! Hou onze website in de gaten: http://www.tlaer.nl/clubkampioenschappen-junioren/

Competitie Jeugd

De Voorjaarscompetitie is goed van start gegaan. Op de woensdag speelt de Groene Competitie, op de zondag de Gele Competitie en op de 1e zondag van de maand wordt er de Rood-Oranje World Tour gespeeld. Er zijn leuke wedstrijden te zien, dus kom eens kijken en je clubgenoten aanmoedigen! Wil je uitslagen, standen en teamformaties zien? Kijk dan op onze website http://www.tlaer.nl/competitie-jeugd/

Om alvast in je agenda te zetten

Op zondag 05 juni gaan we de (voorjaars)competitie van 2016 afsluiten. Alle spelers van de  Rood – Oranje – Groen en Geel competitie zijn welkom die dag. Meer informatie volgt nog. Zie http://www.tlaer.nl/afsluiting-junioren/

>>> TOT SLOT

De Babbelaer verschijnt elke maand, of vaker als we nieuwtjes hebben. Heb je iets te melden? Stuur dit dan aan de redactie. Tot de volgende Babbelaer!! Wil je de Babbelaer in de toekomst niet meer ontvangen of je adresgegevens wijzigen? Stuur de ledenadministratie dan een e-mail.

Check onze website en/of facebook pagina voor het laatste nieuws.