// Babbelaer april 2015 – T.C. 't Laer

Babbelaer april 2015

Beste leden van ‘t Laer,

Het tennisseizoen is van start gegaan! De voorjaarscompetitie is begonnen voor zowel de senioren als de junioren.
Tot eind mei zijn er elke zaterdag en zondag leuke tenniswedstrijden te zien op ‘t Laer. Kom ook eens kijken!

Direct door naar Knabbel & Babbel?

De competitie is begonnen

De voorjaarscompetitie 2014 is begonnen. Inmiddels hebben alle teams twee wedstrijddagen achter de rug. Wil je weten hoe de teams het er van af brengen, kijk dan op de website. Wellicht nog wat vroeg, maar noteer alvast zondag 31 mei in je agenda voor de feestelijke competitieafsluiting.

Nieuwe leden

Op 29 maart hebben op de dag van de opening van ons nieuwe tennisseizoen ook veel nieuwe leden verwelkomd op onze vereniging. Heb je als nieuw lid een vraag over onze vereniging, stel hem dan hier.

Vrijdagavond toss

De toss op vrijdag blijft bestaan. En voor wie geen zin heeft om op die avond te koken… er wordt bijna iedere vrijdagavond voorafgaand aan de toss gekookt! Een eenvoudige maaltijd tegen een geringe vergoeding van ongeveer € 10,-. Meedoen en mee-eten? Stuur uiterlijk de woensdag voor de toss een e-mail. Er wordt gegeten om 18.30 uur, om 20.00 uur begint de toss. Meer informatie vind je hier.

Familietoernooi 24 mei

De Jeugdcommissie en de Evenementencommissie organiseren gezamenlijk op 1e Pinksterdag het gezelligste toernooi van het jaar. Het familietoernooi! Alle vormen van ‘familiekoppels’ zijn toegestaan: (groot-)ouder/kind, broer/zus, neef/nicht etc.. Maar je mag ook voor die dag een familielid adopteren. Je moet allebei wel lid van ‘t Laer zijn. Het thema van het toernooi wordt nog bekendgemaakt. Aanvang rond 10 uur, afsluiting rond 17.30 uur. Geef je op vóór 16 mei ‘per koppel’ m.v.v. leeftijd en geschatte speelsterkte via de evenementencommissie. Deelnamekosten € 2.50 p.p.

Koningsdagbenefiet

Elk jaar verkoopt de klussenclub op Koningsdag Hema-worsten, bier en fris voor een goed doel. Dit jaar is onze club het goede doel, gezien de financiële situatie. Vanwege onderbezetting in het klussenclubteam hierbij het verzoek om de mannen (en vrouwen) op 27 april een paar uurtjes te helpen. Het wordt een feest! Aanmelden kan telefonisch (035-5319942) of via e-mail bij Pim Walter.

Update Clubheld van ‘t Laer

Onze Clubheld Nico heeft nog wat stemmen nodig. Ga daarom snel naar ad.nl/clubheld en stem op Nico! In iedere gemeente zijn er twee winnaars: de Clubheld met de meeste stemmen en de Clubheld met de hoogste waarderingcijfers (dit kan natuurlijk ook dezelfde Clubheld zijn, dan is dat de enige winnaar van de gemeente). Er zijn minimaal 50 stemmen nodig om gemeentewinnaar te kunnen worden.

De tussenstand is te vinden op https://www.adclubheld.nl/tussenstand/dv/gemeente19038.

Extra bardiensten

Heb je zin en tijd om extra bardiensten te draaien? Stuur een e-mail naar de clubhuiscommissie. Met het draaien van een extra bardienst verdien je €25,- per keer.

CVA-certificaat

Een friendly reminder voor alle nieuwe leden (en diegenen die vorig jaar geen bardienst hebben gedraaid): zorg dat je de instructie verantwoord alcohol schenken kent en het certificaat behaalt. Kijk voor hoe dat in zijn werk gaat op: www.tlaer.nl/certificaat-verantwoord-alcohol-schenken. Kom je er echt niet uit? Vraag hulp aan cc@tlaer.nl.

Website

Op onze website vind je korte impressies van het openingstoernooi/lustrum en de uitreiking van de Kanjer van het Jaar.

>>> Knabbel & Babbel

Een spetterend begin!

Zondag 29 maart zijn wij begonnen met een spetterend openingstoernooi! Helaas letterlijk spetterend want het kwam met bakken uit de hemel. Gelukkig was de ochtend droog en hebben de rood-oranje kids lekker twee uur op de baan gespeeld en dat was erg geslaagd! We wensen alle jeugdleden een superseizoen toe! Wil je een impressie van de dag? Zie:http://www.tlaer.nl/openingtoernooi-junioren/

Pannenkoekentoernooi

Nu we van start zijn gegaan met het gezamenlijk Openingstoernooi, willen wij jullie graag attenderen op het volgende toernooi, namelijk het Familie Pannenkoekentoernooi. Ook dit toernooi organiseert de JC weer samen met de EC en is dus bedoeld voor alle leden, jong en oud. Of je nu wilt spelen met je moeder, je vader, je broer, zus, oma, opa, het maakt niet uit, jij maakt die keuze en komt lekker spelen en natuurlijk niet te vergeten: pannenkoeken eten! Dus wil je samen met een familielid naar keuze spelen ken en ben je niet vies van pannenkoeken? Kom dan gezellig 24 mei naar ‘t Laer. Je bent welkom van 10:00 uur tot 17:00 uur. Wij vragen een bijdrage van € 2,50 en aanmelden doe je via jc@tlaer.nl.Vermeld daarbij met wie je wilt spelen. Let op: doe dit vóór 16 mei.  Zie ook onze website voor meer informatie. Oh ja, wij zoeken nog vrijwilligers die willen helpen met het bakken van pannenkoeken! Aanmelden ook via jc@tlaer.nl

Clubkampioenschappen

Na het Pannenkoekentoernooi volgt al snel de Clubkampioenschappen. Dit keer worden deze gehouden van 10 t/m 21 juni. Dat zijn weer twee weken tennisplezier voor alle jeugdleden. Het is leuk en uitdagend voor alle leeftijden en alle sterktes. Zodra de inschrijving start, laten wij het weten! Hou onze website in de gaten: http://www.tlaer.nl/clubkampioenschappen-junioren/

Competitie

De Voorjaarscompetitie is goed van start gegaan. Op de woensdag speelt de Groene Competitie, op de zondag de Gele Competitie en op de 1e zondag van de maand wordt er de Rood-Oranje World Tour gespeeld. Er zijn leuke wedstrijden te zien, dus kom eens kijken en je clubgenoten aanmoedigen! Wil je uitslagen, standen en teamformaties zien? Kijk dan op onze website http://www.tlaer.nl/competitie-jeugd/

Om alvast in je agenda te zetten

Op zondag 31 mei gaan we de (voorjaars)competitie van 2015 afsluiten. Alle spelers van de  Rood – Oranje – Groen en Geel competitie zijn welkom die dag. Meer informatie volgt nog. Zie http://www.tlaer.nl/afsluiting-junioren/

>>> TOT SLOT

De Babbelaer verschijnt elke maand, of vaker als we nieuwtjes hebben. Heb je iets te melden? Stuur dit dan aan de redactie. Tot de volgende Babbelaer!! Wil je de Babbelaer in de toekomst niet meer ontvangen of je adresgegevens wijzigen? Stuur de ledenadministratie dan een e-mail.

Check onze site en/of facebook pagina voor het laatste nieuws.